Nyttigt Drinktilltugg – Rostade Kikärtor

Nyttigt Drinktilltugg – Rostade Kikärtor:

Nu när sommaren är här vill man gärna släcka törsten med en god drink. Rostade kikärtor är ett kanon drinktilltugg att inleda varje måltid med. Kikärtor ändrar karaktär och torkas ut och blir knapriga. Var noga med att inte lämna de i ugnen för länge då det kan bli alldeles för knapriga.

Vi använder även kikärtor i dessa läckra recept:

Auburgine i ugn

Sötpotatis i ugn

Så gör du rostade kikärtor:

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor 2 msk rapsolja 1 tsk rökt paprikapulver 1 tsk havssalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Ta fram en ugnssäker plåt. Klä den med bakplåtspapper och strö ut kikärtorna på plåten. Blanda oljan, paprikapulvret och saltet och häll över kikärtorna (se till att alla blir täckta med oljan). Baka mitt i ugnen i 50 minuter, rör efter halva tiden. Servera till ett härligt glas bubbel, mums!

Rostade Kikärtor

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment