Mug Cake Recept på 5 minuter – nyttigt frukost & mellanmål

mug cakeMug Cake är det perfekta mellanmålet som går att göra antingen enbart gott som en kaka eller också matigt och nyttigt. Själva principen är tydlig: kaka i kopp! I detta inlägg hittar du 2 olika mug cake recept!

mug cakemug cakeMugcake frukost

Vårt recept är nyttigt och mättande och passar perfekt till frukost. Du svänger ihop den i köket på 5 minuter och om du vill är den lätt att ta med.

Mugcake utan mjöl

Helt naturligt glutenfri och laktosfri, alla fall när du använder glutenfira havregryn.

mug cake

Mug Cake Recept

Förberedelser 3 minuter
Tillagningstid 2 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 1 Kopp

Ingredienser

  • 1 dl Havregryn
  • 1 Ägg
  • 1 Banan
  • 2 msk Solrosfrön eller nöt av valfri sort
  • 1 krm Kanel
  • Olja att smörja koppen med

Instruktioner

  • Häll några droppar olja i koppen och smeta ut med hjälp av ett hushållspapper
  • I en annan skål mixar du alla ingredienserna med en stavmixer, utom fröna som du blandar i när du mixat klart
  • Häll över i koppen och grädda i micron på full effekt i 2-3 minuter

Mugcake banan

Banan har faktiskt inbyggda bindningsegenskaper och passar därför extra bra i en snabb rätt som denna. Gott blir det också när man värmer den, en annan smak är om man äter den rå.

mug cakemug cakemug cakeHär får kan du se hur vi gör ett annat mug cake recept med Choklad & Banan:

Mug Cake Recept med Choklad, Banan & Valnötter

Portioner 2 koppar

Ingredienser

  • 1 mogen banan2 st ägg 1/2 dl rapsolja1/2 valfri mjölk1/2 tsk vaniljpulver2 dl havregryn1/2 dl mandelmjöl4 msk kakao1/2 tsk bakpulver1 nypa saltValnötter & russin

Mugcake Nyttig

Havregryn är ett svenskt superlivsmedel. Bland annat fiberrikt, mineralrikt och immunstärkade egenskaper.

Havregryn tillsammans med några goda och näringsrika ingredienser till bildar ett riktigt nyttigt mellanmål. Kolla in receptet nedan.

Mug cake kladdkaka

Kände du inte för att vara nyttig precis just nu kan vi tipsa om en supergod kladdkaka i form av mugcake som blir klar på 5 minuter.

Smält 1 msk smör i koppen. I en annan skål blandar du 2 msk vetemjöl, 2 msk socker, 1 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk bakpulver och 1 nypa salt. Tillsätt smöret och 2 msk mjölk och blanda.

Häll över i koppen och grädda i micron på maxeffekt i 1-2 minuter.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment