Rostad vårprimörsallad

För er som besökte oss på ”Lisa & Erik”s kommer här receptet på en av våra populäraste lunchrätter. Den var väldigt omtyckt så vi tänkte att vi ville dela med oss så ni kan göra den hemma. En underbar vårmix av rostade grönsaker, tunnt mandolinade rädisor och gulbetor med en matig röra på vita bönor och soltorkade tomater. Mmmm!

Rostad vårprimörsallad

Portioner 2 portioner
Författare Lisa & Erik

Ingredienser

  • Morötter
  • Sparris
  • Aubergine
  • Gröna blad - blandad sallad eller färsk spenat
  • Kokta linser
  • Vita bönor
  • Soltorkade tomater
  • Rödbetshummus eller annan hummus eller röra - se recept här
  • Gulbetor - rädisor och ärtskott som garnering och extra krydda
  • Dressing: 2 msk olivolja - 2 tsk balsamvinäger, 0,5 tsk honung, 1 krm salt, 1 krm peppar

Instruktioner

  • Tvätta morötter och aubergine, dela och blanda med rapsolja, salt och lite honung. Rosta sedan i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min.
  • Koka upp vatten på platta eller med vattenkokare och doppa sparrisarna i det kokande vattnet i ca 3-5 min.
  • Ta nu de soltorkade tomaterna och mixa till en härlig kräm, blanda med vita bönorna.
  • Blanda till dressingen.
  • Lägg i hop salladen så här: Gröna blad med dressing på Linser med dressing Vita bönor-blanding Aubergine Morot Sparris Hummus Garnering

vårprimörsallad

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment