En ny typ av burgare har gjort entré på den internationella burger scenen. Igår var det #internationalburgerday och vi ville självklart inte vara utan en vegetarisk burgare. Men vi hade inget hamburgerbröd hemma, så vad gör man? Jo med hjälp av några ekologiska tomater skapade vi detta läckra halloumi recept. Guacamole, grillad halloumi och aubergine serverad mellan en tomat, mums! Vi kallar den the ’matoburger’ (tomato + burger), detta recept går självklart att göra med vanligt hamburgerbröd men om du har tomater hemma testa då detta först!
Halloumi Recept på Tomatburgare:
2 Portioner
200 gr Halloumi
50 gr Auburgine
3 Avocado
1 liten bit finhackad Röd chilipeppar
1 riven Vitlöksklyfta
1 tsk Limezest
1 msk Olja
lite mixsallat till utfyllnad
Så gör du:
Börja med att skära upp aubergine i tunna skivor. Pensla på olja och stek på grillen eller i grillpanna tills du fått en fin grillad yta. Mixa avocado, chili, vitlök och limen till guacamole, smaka av med lite salt och peppar. Skär halloumin i tunna skivor och grilla några minuter på vardera sida. Skär tomaten mitt itu och montera tomatburgaren!