saffron muffin

lisa & erik

Hej Sunshine! Älskar du allt som är bra för kroppen, själen och planeten? Välkommen, du har du hittat helt rätt!

På ett varmt och omfamnade sätt bjuder vi på massor av recept, guider, tips och kurser för dig som är ett fan av vegetarisk, hälsosam mat och en grön livsstil. Alltsammans i en mindfull inslagning!

Vad hittar du på plattformen Vegetariskmatrecept.se by Lisa & Erik?

Oavsett om du vill veta vad som är mest rätt av lokalodlat och ekologiskt, om du är nyfiken på veganskt eller om du bara är ute efter ljuvliga recept och menyer så hittar du det här på sidan. Klicka vidare bland guider och recept i menyn!

Hur vet vi vad vi pratar om?

Jo, det här är vårt allra största intresse och även om vi har oceaner kvar att lära så har vi ändå våra fötter på det torra. Vi är båda utbildade i näringslära, vi har startat och drivit två framgångsrika webbsidor om periodisk fasta och juicing. Vi har bloggat på en av sveriges största mattidningar, Elle Mat & Vin. Inte minst har vi drivit vår egna restaurang med hälsosam mat, vid namn ”Lisa & Erik”, där vi var både ägare, servicepersonal och kockar.

Vilka är Lisa & Erik då?

När vi upptäckte att vi var helt slut på energi, inte alls särskilt positiva, med obefintliga muskler och med en lätt övervikt bara 20 år gamla bestämde vi oss. Vi satte ett nyårslöfte, vi ville omfamna det som livet gett oss, vi ville njuta av livet igen! Löftet har vi hållit sedan dess. Sanningen är att den nya färgsprudlande, skimrande hälsosamma livsstil tog oss med storm. Allt vi kunde tänka på var att övertyga alla andra att det här är ett fantastiskt sätt att leva. Det var då vi skapade vår blogg!

Idag har vår relation med vår hälsosamma livsstil utvecklats till en djup, ömsint kärlek som vårdas ömt med positiv energi, tacksamhet och lugn.

Random fakta om Lisa & Erik?

Vår happy place är vår hemstad Västerås efter år av studier, resor och en tid i Paris. Västerås är en vacker historisk stad med varma människor, en levande landsbygd och med den fantastiska Mälaren. Spjutspetsen inom robotteknik och här grundades ABB, HM och ICA.

Lisa är en kreativ junkie som tar varje möjlighet till att pyssla. Hon kan ses dag som natt sjungandes och dansandes medan hon är helt uppe i sitt måleri, designande av något eller ommöblering i lägenheten.

Erik är the master av smaker. Han kan stå i köket i timmar och röra i grytor medan han smakar av en ny hemgjord buljong. Gröna fingrar har han och när han inte läser eller kollar av aktiemarknaden har han fullt upp med att klänga som en apa i ringarna på gymmet eller i skogen.

Nå oss via kontakt@lisaerik.se

saffron muffin

Om oss

Ett gott sötpotatismos kan va bra att ha av flera anledningar. Kanske till bebisen där hemma?

Picture of Lisa & Erik

Lisa & Erik