Mandolin Test – Vilken Mandolin är Bäst i Test?

Mandolin test

Mandolinen är verktyget som omvandlar ditt kök från ett helt vanligt till ett i mästerklass. Det är nåt visst med att få till grönsaksskivor så tunna att du kan hålla upp dem och se rakt igenom!

Men alla mandoliner på marknaden är inte bra, läs vidare. Vi vet vilken som är bäst!

Vad behöver man en mandolin till? Och vad gör egentligen en Mat Mandolin bättre än den andra? Ja, vilken Mandolin är helt enkelt bäst i test?

Dessa frågor kommer vi att besvara i detta tunt skivade inlägg i många lager.

Om vi börjar med vad man ska en köksmandolin till. Vi använder vår mandolin till att göra allt det som potatiskalaren och matberedare inte klarar av att göra. Vi skivar tunna strimlor till vår picklade rödlök. Vi gör Morotsbacon, tunna skivor av rödbetor eller polkabetor. Alla typer av chips, morot, zucchini, potatis, sötpotatis etc.

Det blir ett proffsigt slutresultat med en mandolin. När vi hade café användes den flitigt för att dekorera sallader. Om du kompletterar din mandolin med en spiralizer kan du skapa ren grönsakskonst! Kolla in nedan!

Avocadorosor från Pinterest
Morotssallad

 

 

 

 

 

Räddisor

Mandolinen kan användas till både vegetariska receptvegan recept bra även till vegetarisk lasagne.

FÖRDELAR MED EN KÖKSMANDOLIN

  1. Första fördelen med en mandolin är att det blir vackert.
  2. Den andra fördelen är att det går undan. Det går snabbt att skiva potatis eller äppelskivor. Allt du lagar blir klart samtidigt.
  3. Resultatet blir också jämnt mot om du skivar med kniv. Smidigt om du gör sötpotatischips.

mandolin test

Mandolin Test

Vad skapar då den bästa mandolinen?

Jo vi har testat flera modeller och gått på många nitar innan vi hittade vår nuvarande. Det viktigaste är att den är sylvass. Om den inte är det går den inte att använda, så är det bara. Det andra vi tittat på är om det går att ställa in tjocklek. Handtaget måste också vara säkert annars kommer man att göra sig illa.

Rekommenderas ej: Backaryd Multirivare från Cervera

mandolin test

Första gången vi gick för att köpa en mandolin slog vi till på den här. Vi längtade efter att äntligen få göra läckra sallader och egna chips. Men det var en stor besvikelse när vi stod där med färdigskalade grönsaker och upptäcker att det inte verka funka. Grönsakerna bara fastnar eftersom bladen inte är vassa och om man lyckas ta i tillräckligt för att få ut en skiva är den alldeles för tjock.

Är stor, otymplig och svår att använda. För att ens komma igång måste man klicka i alla olika delarna. Det finns flera skärblad för att skapa stavar eller riva men det fungerar inte alls. Det värsta med den är att säkerhetshandtaget (det man håller i) måste klickas i för att använda. Det går alltså inte att mandolina hela grönsaker utan du måste skapa små bitar för att komma igång.

En rejäl diss från vår sida alltså. Men då flera av våra vänner också fallit för det mycket förmånliga priset hos Cervera också har blivit besvikna känns det som vi har tillräckligt på benen för att dissa den i vårt mandolin test.

Kyocera Mandolin Bäst i test

mandolin test

Vår favorit i alla lägen! En underbar mandolin med 4 olika tjocklekar och vasst blad i keramik.

mandolin test

Mandolinen vi använder hemma! Och det är ofta!

Den har ett keramiskt blad som är sylvasst (tro mig du behöver inte testa, det har vi gjort!).  Den finns i två storlekar – en lite mindre som är perfekt om du bara använder den ibland och en lite större för dig som kommer mandolina mycket.

mandolin test
4 olika tjocklekar
mandolin test
Säkerhets handttag så du inte skär dig (knivarna är sylvassa)

Priset är fantastiskt, runt 290 kr, och det skiljer bara någon hundralapp till den stora. Den sätter standarden i Mandolin-klassen! Bäst i mandolin test enligt oss!

mandolin test

Du hittar Kyocera mandolinen hos lyckas med mat här:

Kyocera Mandolin

*Länkarna här ovan är affiliatelänkar. Det betyder att om du väljer att köpa produkten via länkarna får vi en andel av försäljningen som tack för att vi tipsat dem. Vi är inte sponsrade av dessa företag utan rekommenderar bara produkter vi själva gillar och använder. Hoppas du också kommer att gilla de vi tipsar om!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment