Mandolin Test – Vilken Mandolin är Bäst i Test?

 Vad ska man ha en Mandolin till?

Vad gör en mat Mandolin bättre än den andra? Om du var ute efter en Mandolin av annan karaktär får du leta vidare här är det Mandolin för Kök som gäller.

Vilken Mandolin är bäst i test?

Dessa frågor kommer vi att försöka besvara i detta försiktigt skivade inlägg (förlåt blev tvungen).

picklad lök

Om vi börjar med vad man ska en köksmandolin till. Vi använder vår mandolin till att göra allt det som potatiskalaren och matberedare inte klarar av att göra. Vi skivar tunna strimlor till vår picklade rödlök. Vi gör Morotsbacon, tunna skivor av rödbetor eller polkabetor som du ser på bilden här nedan. Det blir ett proffsigt slutresultat med en mandolin. När vi hade café användes den flitigt för att dekorera sallader. Om du kompletterar din mandolin med en spiralizer kan du skapa grönsakskonst.

Den kan användas till både vegetariska receptvegan recept bra även till vegetarisk lasagne.

Fördelar med en Köksmandolin

Första fördelen med en mandolin är att det blir vackert.

Den andra fördelen är att det går undan. Det går snabbt att skiva potatis eller äppelskivor.

Allt du lagar blir klart samtidigt.Resultatet blir också jämnt mot om du skivar med kniv. Smidigt om du gör sötpotatischips.

mandolin test

Mandolin Test

Vad skapar då den bästa mandolinen?

Jo vi har testat flera modeller. Det viktigaste är att den är sylvass. Om mandolinen inte är sylvass går den inte att använda. Det andra vi tittat på är om det går att ställa in tjocklek. Handtaget måste också vara säkert annars kommer man att göra illa sig. Här kommer vår förslag på mandolin som är bäst i vårt test.

Backaryd Multirivare från Cervera Rekommenderas Ej

mandolin test

Är stor, otymplig och svår att använda. För att ens komma igång måste man klicka i delarna. Det enda som fungerar på mandolinen är själva mandolindelen. Att skapa stavar eller riva fungerar halft. Det värsta med den är att säkerhetshandtaget (det man håller i) måste klickas i för att använda. Det går alltså inte att mandolina hela grönsaker utan du måste skapa små bitar för att komma igång.

Kyocera Mandolin Bäst i test

mandolin test

Mandolinen vi använder hemma. Den har ett keramiskt blad som är sylvasst (tro mig du behöver inte testa).  Den finns i två storlekar en lite mindre som är perfekt om du bara använder den ibland och en lite större för dig som kommer mandolina mycket.  Priset är fantastiskt och det skiljer bara någon hundralapp till den stora. Den sätter standarden i Mandolin klassen! Bäst i test enligt oss!

Du hittar Kyocera mandolinen i den mindre storleken här:

Kyocera Mandolin

Kyocera Mandolin extra bred:

Kyocera Mandolin Extra bred

De Buyer Rekommenderas till Storköket

mandolin test

Proffsmodellen från Franska De Buyer som är tillverkad i rostfritt stål. Vi har känt på den live i Paris och den osar bara kvalité. Den är att rekommendera för storköket då hållbarheten kommer att vara i en klass för sig. Kyocera och Backaryd görs i plast och kommer att slitas ut vid använding. Man kan säga att man använder utbytbara blad principen från Backaryd och har suttit ihop den med Kyocera. Om bladet blir slitat kan man bara byta ut det. Men smakar det så kostar det. Den är nästan 4 gånger så dyr som Kyocera.

Här hittar du De Buyer Mandolinen:

De buyer Mandolin

Länkarna här ovan är affiliatelänkar. Det betyder att om du väljer att köpa produkten via länkarna får vi en andel av försäljningen som tack för att vi tipsat dem. Vi är inte sponsrade av dessa företag utan rekommenderar bara produkter vi själva gillar och använder. Hoppas du också kommer att gilla de vi tipsar om!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *