Spiralizer Bäst i Test – Vilken gör bäst Grönsaksspagetti/Grönsakspasta?

 Vad ska man ha en Spiralizer till? Använder man den bara som en Spagetti slicer eller kan den användas till annat?

Vad gör en Spiralizer bättre än den andra?

Vilken Spiralizer bäst i test?

spiralizer bäst i test zucchinipasta

Dessa frågor kommer vi att försöka besvara i detta välsvarvade inlägg (förlåt blev tvungen).

Vi använder vår spiralizer för att göra grönsakspasta som exempelvis zucchinipasta eller morotspasta, svarva vackra röd och polkabetor för att dekorera sallader eller andra rätter.

Grönsakspagetti/pasta är kanon att alternera mot vanlig pasta. Sannolikheten att äta mer grönt ökar också om maten är vacker att titta på. Vem skulle inte vilja äta svarvad polkabeta?

Den kan användas till både vegetariska recept och vegan recept.

Vill du veta skillnad på zucchini och squash? Kolla in detta inlägg!

Spiralizer Bäst i Test

Vad gör en spirilizer bra?

  • Den ska vara lätt använd. Lätt att sätta ihop, ta isär och diska.
  • Den ska vara säker. Det ska inte gå att skära sig. 
  • Den ska producera ett bra resultat.

Du kanske undrar vad som är skillnad på en grönsakssvarv och en spiralizer? Du sätter på grönsaken/frukten på svarven och sen svarvas det. En spirilizer är lite smidigare och det går snabbare att komma igång med.

Gefu Spirelli 2.0 Bra om man vill testa 

spiralizer bäst i test

En liten handhållen spiralizer. Man sätter fast det man vill svarva i toppenenheten. Sen vrider man. Slutresultat har varit bra för oss men vi tycker inte att det är så säkert att hålla händerna nära bladen när man vrider.

Du hittar den hos Lyckas med Mat här: https://www.lyckasmedmat.se/gronsakssvarv/4993-gefu-spirelli-julienneskarare.html. För att inte bli av med fingrarna använder vi idag storebrorn:

Gefu Spiralfix Grönsaksstrimlare Bäst i test

spiralizer bäst i test

Du sätter i det du ska ha i toppen och svarvar sedan säkert på en bänk. Då grönsakspastan hamnar i bottenenheten slipper du stök. Det vi märkt är att man måste göra snygga raka grönsaker/frukter för att vi ett bra resultat. Annars åker de av innan allt är klart. Gör man bara det får man ett fantastiskt resultat till ett överkomligt pris. Du hittar den hos Lyckas med Mat här:

https://www.lyckasmedmat.se/gronsakssvarv/4995-gefu-spiralfix-gronsaksstrimlare.html

Le Rouet Grönsaksvarv Till Storkök/caféer

spiralizer test

Proffs maskin vi funderade på att beställa in till caféet. I rostfritt stål fäster man frukten/grönsaken på svarven och svarvar. Klarar av att svarva tre olika varianter. När man läser tester verkar det vara denna man använder om man spiralizar mycket som i ett storkök eller på ett café.

Prislappen är saftig, strax över 2000 kr. Vi har själva inte sätt denna in action men enligt rekommendationer ska den hålla länge och svarva proffsigt.

Länkarna här ovan är affiliatelänkar. Det betyder att om du väljer att köpa produkten via länkarna får vi en andel av försäljningen som tack för att vi tipsat dem. Vi är inte sponsrade av dessa företag utan rekommenderar bara produkter vi själva gillar och använder. Hoppas du också kommer att gilla de vi tipsar om!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *