Spiralizer Bäst i Test

Spiralizer bäst i test! Spiralizer är det hetaste köksgerådet just nu! Och det med all rätt, för det är genomsmart en produkt som förvandlar vanliga grönsaker till långa lockiga spagettitrådar. Men alla spiralizers är inte lika bra, så vilken är egentligen bäst? Läs vidare!

spiralizer bäst i testVad kan man egentligen använda en Spiralizer till? Bara som en Spagetti slicer eller även till annat? Vad gör den ena Spiralizern bättre än den andra? Och vilken Spiralizer bäst i test? Dessa frågor kommer vi att försöka besvara i detta välsvarvade inlägg (förlåt, blev tvungen att slänga i ordvitsen).

Vi använder vår spiralizer för att göra grönsakspasta som exempelvis zucchinipasta eller morotspasta, svarva vackra röd och polkabetor för att dekorera sallader eller andra rätter.

Grönsakspagetti eller pasta är kanon att alternera mot vanlig pasta. Sannolikheten att äta mer grönt ökar också om maten är vacker att titta på. Vem skulle inte vilja äta svarvad polkabeta? Så fint!

Perfekt till Vegetariskt & Veganskt

Spiralizern kan användas till både vegetariska recept och vegan recept. Kolla in bra recept för just det här.

Vill du veta skillnad på zucchini och squash? Kolla in detta inlägg!

Spiralizer Bäst i Test

Vad gör en spirilizer bra?

  • Den ska vara lättanvänd. Lätt att sätta ihop, ta isär och diska.
  • Den ska vara säker. Det ska inte gå att skära sig. 
  • Den ska producera ett bra resultat.

Du kanske undrar vad som är skillnad på en grönsakssvarv och en spiralizer? Du sätter på grönsaken/frukten på svarven och sen svarvas det. En spirilizer är lite smidigare och det går snabbare att komma igång med.

Den lilla smidiga – för dig som vill testa

Perfekt för sallad och små portioner men för liten för grönsakspasta till hela familjen

Gefu Spirelli 2.0 Bra om man vill testa 

spiralizer bäst i test

En liten handhållen spiralizer. Man sätter fast det man vill svarva i toppenenheten, sen vrider man. Slutresultat blir bra men men man blir trött i händerna och dessutom lite läskigt då man håller händerna nära bladen när man vrider. Men väl värt för den noggranne som vill testa.

Du hittar den hos Lyckas med Mat här: https://www.lyckasmedmat.se/gronsakssvarv/4993-gefu-spirelli-julienneskarare.html. För att inte bli av med fingrarna använder vi idag storebrorn:

Rejäl med bra grepp som du kan svarva till hela familjen

Vår favorit, man orkar att svarva mycket på samma gång. Även rotsaker går smidigt igenom.

Gefu Spiralfix Grönsaksstrimlare Bäst i test

spiralizer bäst i testDu sätter i det du ska ha i locket, stänger och svarvar sedan säkert på köksbänken.

Det finns 4 olika sätt att svarva.

Det vi märkt är att man behöver skära av så man får en rak botten på grönsaken för att få ett bra resultat. Annars åker det av innan allt är klart. Gör man bara det får man ett fantastiskt resultat.

Då grönsakssvarvet hamnar i behållaren i slipper du stök.

spiralizer bäst i testDu hittar den hos Lyckas med Mat här:

https://www.lyckasmedmat.se/gronsakssvarv/4995-gefu-spiralfix-gronsaksstrimlare.html

Happy Spiralizing!

Länkarna här ovan är affiliatelänkar. Det betyder att om du väljer att köpa produkten via länkarna får vi en andel av försäljningen som tack för att vi tipsat dem. Vi är inte sponsrade av dessa företag utan rekommenderar bara produkter vi själva gillar och använder. Hoppas du också kommer att gilla de vi tipsar om!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment