Ramslök recept på en krämig omelett Skogens Vitlök

Vi älskar verkligen vitlök, vi kan lätt överdosera vår mat med den smakrika löken. Därför bestämde vi oss för att göra ett ramslök recept, som kallas skogens vitlök. Efter att ha testat förstår vi varför. Den smakar som en blandning mellan purjolök och vitlök och passade perfekt i en omelett.

Vi använde den även till dressing och ska testa att göra en ramslökspesto (se länk till ett smarrigt ramslök recept). Våra hjärtan klappar verkligen för mat i säsong och ramslöken går fortfarande att få tag på från april till juni. Passa på att experimentera med ramslök innan säsongen är över. Härnedan hittar du vårt ramslök recept på en mättande omelett:ramslök recept

Ramslök Recept på Krämig Omelett

2 portioner

Ingredienser:

3 ägg
1 msk vatten
50 gr finhackad ramslök
salt
svartpeppar

Så gör du:

Finhackad ramslöken och vispa ihop äggen med vattnet i en liten skål. Använd en medelstor stekpanna och sätt på medelvärme.

När stekpannan är uppvärmd steker du omeletten på endast en sida så den får riktigt fin färg. När ovansidan precis har stelnat och fortfarande är lite krämig är omeletten klar!

Ha på lite salt och peppar, enjoy!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment