Dessa trevliga små pumpa & ingefärsbollar kickar igång vilken sömnig förmiddag som helst, ta en till kaffet så får du garanterat en extra ”att göra”-punkt avcheckad från dagens lista.
Ingefära en en riktig superfood som det går att göra massa smarrigt med. Vi brukar steka den med vitlök & chili för att få till en smarrig bas i asiatiska rätter. Golden milk är en annan favorit som använder sig av ingefäran. Recept på golden milk hittar du här.
Ingefäran ger en härlig twist till den gröna utsidan på dessa nyttiga bollar🌱
Här hittar du mer recept på nyttiga bollar: https://vegetariskmatrecept.se/dadelbollar/
Pumpa & Ingefärsbollar nyttiga bollar
Ingredienser
- 100 g Pumpakärnor
- 50 g Sötmandel
- 50 g Dadlar
- 0,5 tsk Ingefära - torkad
- Vaniljpulver - valfritt
- Tillsätt om det behövs - beror på din matberedares effektivitet neutral olja och vatten
Instruktioner
- Gör så här: mixa och matcha (som vi brukar säga). Rätt ner i matberedare, rulla och det är klart! Toppa eventuellt med ett sesamfrö eller två!