Ett Auburgine recept som annars är vår favorit är att köra aubergine i ugn.
Aubergine är rå ganska mesig och vattning men genomgår en transformation när den ugnsbakas. Om det är något vi fick ta med oss till en öde ö skulle det vara aubergine frön så vi kan börja odla aubergine. Men att bara äta ugnsbakad aubergine överlever man inte på så vi förgyller denna rätt med rödbetshummus, rostade kikärtor och en ugnsbakad butternutpumpa.
Här hittar du ett annat recept på rostade kikärtor.
Ugnsbakad aubergine recept med rödbetshummus, rostad pumpa och kikärtor
Author lisaerik
Ingredients
- 1 stor eller två små Aubergine
- 1/2 butternutpumpa
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
Rostade kikärtor:
- 100 gram färdigkokta kikärtor
- 1 msk rapsolja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm gurkmeja
- lite svartpeppar
Rödbetshummus:
- 1/2 rödbeta - enklare om du ugnsbakar den med auberginen & pumpan
- 200 gram kikärtor
- 2 msk tahini
- 2 vitlöksklyftor
- s & p
Instructions
- Börja med ställa ugnen på 200 grader och skär auberginen i långsmala remsor. Kärna ur pumpan och skär halvmånar. Massera in auberginen och pumpan i olja och salt i en bytta. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 15-20 minuter eller tills det fått fin färg.
- Häll av kikärtorna, massera in olja, gurkmeja, svartpeppar och salt och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Sätt in de i ugnen när auberginen och pumpan har gått i cirka 10 minuter. Håll koll på kikärtorna så de inte bränns de ska bara bli lite knapriga.
- Råriv rödbetan, mixa den med hummus, tahini, vitlök och salt. Mixa länge så du får en slät och god hummus.
- Servera och avnjut denna färgexplosion!