Helstekt blomkål i ugn är så makalöst gott. Den blir så len och nötig i smaken, ett perfekt grönt alternativ på julbordet.
Helstekt blomkål till julbordet
Författare lisaerik
Ingredienser
- 1 Blomkålshuvud
- Rapsolja
- Salt & Peppar
- Fryst - hackad persilja
Instruktioner
Det här receptet är verkligen i enklaste laget och det är ju så vi vill ha det. Särskilt på julen! Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta bort stjälkarna, skölj blomkålen och skär bort det som inte är så fint.
- Placera i en form och ringla över ganska rikligt med rapsolja, salta och peppra.
- Skjutsa in i ugnen och låt stå ca 30 min
- Ta ut blomkålen och ringla över en gnutta mer olja och ställ tillbaka i ugnen ytterligare 30 minuter. Kika då och då så den inte blir för bränd, iså fall kan du lägga över en bit aluminiumfolie.
- Ta ut den och strö över lite persilja. Lägg gärna över den som kronan på verket i en fin sallad till julbordet.
Helstekt blomkål till julbordet
Författare lisaerik
Ingredienser
- 1 Blomkålshuvud
- Rapsolja
- Salt & Peppar
- Fryst - hackad persilja
Instruktioner
Det här receptet är verkligen i enklaste laget och det är ju så vi vill ha det. Särskilt på julen! Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta bort stjälkarna, skölj blomkålen och skär bort det som inte är så fint.
- Placera i en form och ringla över ganska rikligt med rapsolja, salta och peppra.
- Skjutsa in i ugnen och låt stå ca 30 min
- Ta ut blomkålen och ringla över en gnutta mer olja och ställ tillbaka i ugnen ytterligare 30 minuter. Kika då och då så den inte blir för bränd, iså fall kan du lägga över en bit aluminiumfolie.
- Ta ut den och strö över lite persilja. Lägg gärna över den som kronan på verket i en fin sallad till julbordet.
Kanske inte den vackraste av bilder men ibland är det helt enkelt för gott för att inte äta direkt, kameran hann inte fram!