Efter att ha blivit tipsad av en vän att prova morotsbacon har det funnits i bakhuvudet ett tag, det låter ju väldigt spännande! 100% morot men nästan som bacon? Visserligen är inte vi så mycket för att kalla något vego för nåt som vanligtvis är kött. Men det här är ju är så kul!
För att göra det här lite galna snackset behövs en bra mandolin så när vi äntligen skaffade det förra veckan var det dags att prova morotsbaconet.
Lätt som en plätt! Och ganska snabbt går det också. Men är det gott?
OM det är! Superduper gott, går åt i ett kick om man har det framme. Ett riktigt gott snacks som funkar jättebra att ha på huvudrätten eller till förrätten.
Och visst påminner det om bacon! Men tänk inte att det är istället för bacon, utan tänk snarare att det är som ett gott snacks som minner om just bacon.
Morotsbacon
Författare lisaerik
Ingredienser
- 3 stora morötter
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Skölj moroten (behöver ej skalas) och hyvla på längden med hjälp av mandolin och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Rör ihop övriga ingredienser i en liten skål för att sedan pensla på morotsskivornas båda sidor.
- Sätt in i ugnens 160 grader varmluft med övervärme (om du har, annars bara varmluft eller över/undervärme). Ta ut efter ca 15 min eller när dem ser klara ut.
- Mums!
Morotsbacon
Ingredienser
- 3 stora morötter
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Skölj moroten (behöver ej skalas) och hyvla på längden med hjälp av mandolin och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Rör ihop övriga ingredienser i en liten skål för att sedan pensla på morotsskivornas båda sidor.
- Sätt in i ugnens 160 grader varmluft med övervärme (om du har, annars bara varmluft eller över/undervärme). Ta ut efter ca 15 min eller när dem ser klara ut.
- Mums!