Tomatsås är det godaste och enklaste såsen vi vet. Om man gör det på rätt sätt och det bara att låta den stå och puttra. Efter en halvtimme har det skapats magi. Magin som kan förtrolla vilken rätt som helst.
Tomatsåsrecept till pasta, tomatsås och aubuergine eller varför inte använda tomatsåsen som en grund i en tomatsoppa? Vi har upptäckt att det behövs både äppelcidervinäger och lite socker för att öka smakintensiteten på de lite trötta konserverade tomaterna. Vi har alltid minst en burk krossade ekologisk odlade tomater. Att använda konserverade tomater är bra för miljön då de har skördats när de är i säsong. Tomater blir även nyttigare när de hettas upp. Något man oftast gör med tomater på burk. Njut av tomater året om med gott samvete tycker vi 🙂
Tomatsås Recept - Perfekt till Pasta
Ingredients
- 1 gullök finhackad1 morot finhackad3 vitlöksklyftor finhackade1 msk rapsolja1 msk tomatpuré1 msk äppelcidervinäger2 burkar krossade tomater 1 tsk sockerSalt & Peppar
Instructions
- Hacka gullöken, moroten och vitlöksklyftorna.
- Fräs gullöken och moroten i några minuter. Häll i vitlöksklyftorna och låt de svettas en halv minut.
- Häll i tomatpurén och rör om.
- Häll i äppelcidervinäger och rör om.
- Häll i de krossade tomaterna. Låt koka i 30 minuter på låg värme.
- Smaka av med socker, salt och peppar.