Äntligen köpte vi årets första liter med Svenska Jordgubbar, den säsongsfrukt som verkligen är värd att vänta på. Söta, lite syrliga och makalöst vackra eller som Ernst skulle säga: Lite sensuella…
När vi nu fått tag på fantastiska jordgubbar ville vi göra ett recept som bygger på dem och vad är inte godare än en cheesecake? Så här kommer vårt recept på cheesecake in a jar, självfallet utan processat socker!
Ingredienser cheesecake in a jar:
Räcker till 2 personer
Botten:
- 2 dl Havregryn
- 2 msk Kokos
- 1/2 dl Mandelmjöl
- 1 msk Honung
- 1 msk Kokosolja
- 1 krm Vaniljpulver
Cheesecake smet:
- 1 paket Cream cheese
- 1 msk Lönnsirap
- 2 msk Havredryck
- 2 krm Vaniljpulver
- 1 msk limejuice
Topping:
- 50 gram färska Jordgubbar
- riven limezest
Så gör du:
Börja med att blanda havregryn, kokos och mandelmjöl i en skål. Rosta i en panna på medelvärma tills de har fått en fin gyllenbrun färg. Häll tillbaka den rostade blandningen och blanda i honungen, kokosoljan och vaniljen.
Fortsätt med att göra cheesecake smeten. Blanda cream cheesen, lönnsirapen, havredrycken, vaniljpulvret och pressa i limejuicen.
Häll upp i en burk eller fint glas, toppa med färska jordgubbar och lite limezest. Perfekt en varm sommardag.
English below:
Ingredients:
2 people
Bottom:
1 cup rolled oats
2 tablespoons coconut flakes
1/4 cup almond flour
1 tbsp honey
1 tbsp coconut oil
1 tsp vanilla powder
Cheesecake batter:
1 package cream cheese
1 tbsp maple syrup
2 Tbsp Oat Milk
2 tsp vanilla powder
1 tablespoon lime juice
Topping:
50 grams of fresh strawberries
grated limezest
How-To:
Start by mixing oatmeal, coconut flakes and almond flour in a bowl. Roast in a pan on medium heat until they get a nice golden brown color. Pour back the roasted mixture and mix in the honey, coconut oil and vanilla.
Continue by make the cheesecake batter. Mix cream cheese, maple syrup, oat milk, vanilla powder and the lime juice.
Pour into a jar or fine glass, garnish with fresh strawberries and a little limezest. Perfect on a hot summer day.