Om du inte hunnit julbaka nåt ännu och bara ska välja ett enda recept till godisfatet i år vill vi slå ett slag för dessa godingar! Så läckra praliner med dadlar och jordnötter, smältande goda, enkla och dessutom lite nyttiga. Mumsiga dadelpraliner.
Dadelpraliner
Författare lisaerik
Ingredienser
- 15 st Dadlar
- 2 msk Kokosolja
- 1 krm Vaniljpulver - valfritt
- 0,5 krm Salt
- 0,75 dl Jordnötssmör - 100 %
- 1 tsk Honung - går att byta ut på 2 dadlar
- 1 tsk smält Kokosolja
- 100 g Mörk Choklad
- Busenkelt!
Instruktioner
- Kärna ur dadlarna enkelt med fingrarna och lägg i en skål. Mixa med smält kokosolja, vanilj och salt.
- Klicka ut på en bakplåtspapperklädd tallrik, välj själv hur stora du vill göra.
- Mixa nu jordnötssmör med honung och kokosolja, du behöver inte diska emellan! Ringla över smeten på dadelklickarna.
- Frys i 15 min.
- Smält chokladen i vattenbad eller fuska och gör det i micron. Täck pralinerna med choklad.
- Toppa om du vill med lite havssaltflingor eller hackade jordnötter.
God jul på er kära läsare! <3