Jordnöt och dadelpraliner gott godis

Om du inte hunnit julbaka nåt ännu och bara ska välja ett enda recept till godisfatet i år vill vi slå ett slag för dessa godingar! Så läckra praliner med dadlar och jordnötter, smältande goda, enkla och dessutom lite nyttiga. Mumsiga dadelpraliner.

Dadelpraliner

Ingredients

  • 15 st Dadlar
  • 2 msk Kokosolja
  • 1 krm Vaniljpulver (valfritt)
  • 0,5 krm Salt
  • 0,75 dl Jordnötssmör, 100 %
  • 1 tsk Honung (går att byta ut på 2 dadlar)
  • 1 tsk smält Kokosolja
  • 100 g Mörk Choklad
  • Busenkelt!

Instructions

  1. Kärna ur dadlarna enkelt med fingrarna och lägg i en skål. Mixa med smält kokosolja, vanilj och salt.
  2. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd tallrik, välj själv hur stora du vill göra.
  3. Mixa nu jordnötssmör med honung och kokosolja, du behöver inte diska emellan! Ringla över smeten på dadelklickarna.
  4. Frys i 15 min.
  5. Smält chokladen i vattenbad eller fuska och gör det i micron. Täck pralinerna med choklad.
  6. Toppa om du vill med lite havssaltflingor eller hackade jordnötter.

God jul på er kära läsare! <3 

dadelpralinerdadelpraliner

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.