Jordnöt och dadelpraliner gott godis

Om du inte hunnit julbaka nåt ännu och bara ska välja ett enda recept till godisfatet i år vill vi slå ett slag för dessa godingar! Så läckra praliner med dadlar och jordnötter, smältande goda, enkla och dessutom lite nyttiga. Mumsiga dadelpraliner.

Dadelpraliner

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 15 st Dadlar
  • 2 msk Kokosolja
  • 1 krm Vaniljpulver - valfritt
  • 0,5 krm Salt
  • 0,75 dl Jordnötssmör - 100 %
  • 1 tsk Honung - går att byta ut på 2 dadlar
  • 1 tsk smält Kokosolja
  • 100 g Mörk Choklad
  • Busenkelt!

Instruktioner

  • Kärna ur dadlarna enkelt med fingrarna och lägg i en skål. Mixa med smält kokosolja, vanilj och salt.
  • Klicka ut på en bakplåtspapperklädd tallrik, välj själv hur stora du vill göra.
  • Mixa nu jordnötssmör med honung och kokosolja, du behöver inte diska emellan! Ringla över smeten på dadelklickarna.
  • Frys i 15 min.
  • Smält chokladen i vattenbad eller fuska och gör det i micron. Täck pralinerna med choklad.
  • Toppa om du vill med lite havssaltflingor eller hackade jordnötter.

God jul på er kära läsare! <3 

dadelpralinerdadelpraliner

Like this article?

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på pinterest
Share on Pinterest
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Leave a comment