Igår, söndags, blev det en sådär härligt njutbar frukost. Hade hembakade surdegsbaguetter och en ljuvlig över-natten-smakrik hummus kvar sedan lördagen. Som grädden på det moset var Erik på humör att pochera ägg trots morgontröttheten. Resutaltet: drömmigt god morgonmacka med pocherat ägg, hummus och lite söta tomatskivor.
Drömgod morgonmacka med pocherat ägg
- Surdegsbaguette
- Hummus (eller annan god röra såväl som hederligt smör)
- 2 ägg
- Tomat
Såhär pocherar du ägg:
Hetta upp en stor kastrull med vatten men låt det inte börja koka. Under tiden knäcker du ett ägg i en skål. Precis när det är sådär 80-90 tar du en slev och skapar som en virvelvind i vattnet. Samtidigt skälper du i ägget och låter ligga i några minuter tills det satt sig. Fånga upp med en hålslev. Gör om det det andra ägget.
Montera mackan enligt egna önskemål och avnjut med en härlig kopp varmt <3