Du gamla, du fria… Fira med nationaldagstårta!

Nationaldagstårta

På måndag är det Sveriges nationaldag och det ska firas ordentligt tycker vi! Och hur firar man bäst om inte med tårta!? Inspirerade skapade vi en härlig nationaldagstårta i blågult som dessutom är både sockerfri, glutenfri och helt växtbaserad.

Ja, nu är det ju så att vi fick nöja oss med frysta blåbär eftersom den svenska inte kommit upp i skogarna ännu och dem är ju inte lika ljusblå som färska. Så vi får erkänna att bilden är något påverkad av photoshop men smaken är densamma och vi är riktigt nöjda! Något som är extra bra är att smaken bara blir bättre efter några dagar i kylskåp så det är perfekt att förbereda inför lördagen redan nu! 🙂

Nationalsdagstårta!

Browniebotten

150 g kokta Vita Bönor
2 stor Banan
6 Dadlar
3 msk Kakao
2 msk kallt Kaffe
30 g Bovetemjöl
1 tsk Salt
1 krm Vaniljpulver
1 tsk Fiberhusk
30 g Russin
20 g Kokos

Chokladglasyr

0,5 dl Oatly
1 dl Havregryn
3 Dadlar
1 msk Kakao

Topping

Ekologisk fryst mango eller färska eko-aprikoser
Frysta blåbär

Vi gillar när det är lätt, så det här receptet är utomordentligt lätt! Gör så här: Mixa alla ingredienser till brownien, klä en liten form med bakplåtspapper och grädda på 200 i 20 minuter. Mixa sedan alla ingredienser till glasyren och när du tagit ut brownien, låtit den svalna 10 minuter delar du den på mitten och brer båda delarna med glasyr.

Lägg den ena delen på den andra och lek dig fram till en vacker svensk flagga!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment