Glutenfria Pannkakor
Ibland blir man bara så där supersugen på pannkakor. Varma, tunna, nystekta, väldoftande pannkakor med sylt eller annan god fyllning. Tur är ju då att kan har ett kanonrecept att ta till, som är både glutenfritt, proteinrikt och går snabbt! Mjölet är utbytt mot mandel-, durra- och kokosmjöl, mjölken kommer i form av havremjölk och extra god smak får dem av vaniljpulver och genom att stekas i kokosolja (raps går så klart lika bra)! Så låt smaka, våra glutenfria pannkakor!
Recept:
- 7 dl havremjölk
- 3 ägg
- 1 dl havregryn
- 2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 msk rapsolja
- 1/2 tsk salt
Så gör du:
- Vispa först äggen och mjölken.
- Vispa sedan i de övriga ingredienserna.
- Stek med lite kokosolja i omgångar, cirka 1 dl smet åt gången.