Grillad pizza Créme de Tomate!

grillad pizza grillad pizza pizza grillad pizza grillad pizzaHar du testat pizza på grillen, den här sommarens stora grillsnackis? Man gör egentligen precis som vanligt: bakar en fin deg,  kavlar ut på bakplåtspapper, har på en fin sås, lite smarrig topping och tillsätter rejält med värme. I det här fallet är det bara att lägga över pizzan på grillen. Antingen flytta över den som det är på gallret eller om du är ett mer avancerat grillproffs värmer du en baksten över grillen och sen grillar pizzan med stenugnseffekt.

Tomat och cremé fraiche tycker vi är en utsökt kombo så vi kallar receptet: Grillpizza Créme de Tomate!

Grillpizza Créme de Tomate!

Deg

25 g färsk jäst

1 tsk flingsalt

0,25 dl olivolja

1,5 dl ljummet vatten

3,5 dl dinkelmjöl

Topping

0,5 dl Creme Fraiche

1 stor Vitlöksklyfta

1 st Mozzarella

Körsbärstomater

Basilikablad

Salt & Peppar

Olivolja

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser till degen utom mjölet i en bunke, tillsätt sedan mjölet lite i taget och arbeta ihop till en elastisk deg. Låt vila helst en timme. Under tiden rör du ihop creme fraîche med pressad vitlök och skivar upp tomaterna samt mozzarellan. När degen jäst klart kavlar du ut den till en fin form och toppar med allt smarrigt som ska vara på. Nu är det dags att grädda den och gör då som det stod tidigare i inlägget eller in i ugnen på 250 grader i ca 15 min.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment