Äntligen helg och så klart åker grillen fram! Det här är en spännande dessert att tillaga på grillen om du gillar nya kul kombinationer och smaker. Citronkokad rabarber på grillad surdeg toppat med jordnötter, honung och vanilj. Låt smaka! 🙂
Rabarberdessert med vanilj
4 portioner
40 min (15 passivt på grillen)
5 st rabarber
1 msk honung
1 tsk citronsaft
4 st brödskivor
2 msk jordnötssmör
1 msk rapsolja
2 msk honung
1 krm vaniljpulver
0,5 dl salta jordnötter
Vaniljkvarg
4 dl kvarg eller oatgurt/soygurt om du vill ha denna rätt helt vegansk
1 krm vanilj
Skölj och tvätta rabarbern och skär sedan upp i ca 10 cm långa bitar, ca 10 st.
Koka upp vatten och tillsätt 1 msk honung och 1 tsk citronsaft, låt rabarbern koka
ca 5 minuter och låt sedan svalna på papper. Under tiden skär du upp brödskivor
och delar i tre delar så du får bitar som är ungefär lite stora som rabarbern.
I en skål blandar du jordnötssmör med olja, honung och vanilj. Pensla bröd- och
rabarberbitarna med marinader och lägg sedan på grillen. När allt är färdiggrillat
lägger du brödbitarna på en plåt, strösslar över jordnötter, toppar med rabarbern,
lite mer jordnötter och ringlar över honung. Täck plåten med aluminiumfolie och
låt stå på grillen 10-15 minuter.
Rör ihop kvarg och vaniljpulver till en fin kräm.