Haloumi Recept Tomatburgare och Spenatwrap

Har ni märkt hur intresset för Haloumi fullkomligt exploderat den här sommaren. Hetast på grillen, godast i burgaren, enklast i salladen. Ja, alla cravar haloumi recept och det är ju fantastiskt! För att det är så gott! Och för att det är ett vegetarisk och mycket miljövänligt val, framför allt när man väljer får- och getvarianten.

Vi har två favoriter som det ofta blir när vi blir sugna på haloumi. En annorlunda och kul burgare med tomater som ”inbindare” och även vår tacos som gärna äts upp tillsammans med gröna hemgjorda spenattortillias.

Låt dig inspireras av våra haloumi favoriter, hoppas det smakar!

Tomatburgare med haloumi och guacamole

haloumi

Receptet är enkelt men naggande gott.

  1. Rör ihop en härlig guacamole med mycket vitlök, citron, salt och hackad chili.
  2. Mangolina några rädisor, skölj salladsblad krispiga.
  3. Skiva en god haloumi och stek eller grilla hastigt.
  4. Servera genast alltsammans i en enda stor tomat-kram enligt bilden.
  5. Obs! Vi tar inte ansvar för eventuellt oundvikligt kladd in ätandet.

Haloumi sticks i gröna spenattortillias

Gröna spenattortillias är riktigt gott och faktiskt väldigt enkelt att göra. Egentligen tar du bara en bra tortillarecept och mixar i färsk eller fryst, tinad spenat. Mer detaljerat hur vi brukar göra återkommer vi till vid ett annat tillfälle. Nu är det haloumin i fokus!

Egentligen är det inte krångligare än att du tar dina favorittillbehör som du brukar ha till tacos och skivar din haloumi som sticks i stället för skivor innan du steker/grillar. På bilder serverar vi med en av våra älsklingsröror: babaganoush (av ugnsrostade auberginer).

Happy Haloumi på er!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment