Helstekt blomkål till julbordet eller som tillbehör

Helstekt blomkål i ugn är så makalöst gott. Den blir så len och nötig i smaken, ett perfekt grönt alternativ på julbordet.

Helstekt blomkål till julbordet

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 1 Blomkålshuvud
  • Rapsolja
  • Salt & Peppar
  • Fryst - hackad persilja

Instruktioner

Det här receptet är verkligen i enklaste laget och det är ju så vi vill ha det. Särskilt på julen! Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta bort stjälkarna, skölj blomkålen och skär bort det som inte är så fint.
  • Placera i en form och ringla över ganska rikligt med rapsolja, salta och peppra.
  • Skjutsa in i ugnen och låt stå ca 30 min
  • Ta ut blomkålen och ringla över en gnutta mer olja och ställ tillbaka i ugnen ytterligare 30 minuter. Kika då och då så den inte blir för bränd, iså fall kan du lägga över en bit aluminiumfolie.
  • Ta ut den och strö över lite persilja. Lägg gärna över den som kronan på verket i en fin sallad till julbordet.

Kanske inte den vackraste av bilder men ibland är det helt enkelt för gott för att inte äta direkt, kameran hann inte fram!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment