Hummus, försvinnande gott och hur enkelt som helst!
Hummus, denna urgamla och i stora delar av världen fullständigt självklara anrättning får sig verkligen en upprättelse i dessa dagar. Nu när vegansk mat är här för att stanna är hummus svaret på många frågor. Bästa pålägget att breda på mackan, perfekt att klicka i soppan för extra smak och krämighet och inte minst som sidorätt till vilken middag som helst, för att nämna några.
Vi kokar ofta kikärtorna själva. Så mycket billigare om man använder mycket! Se vår film där visar hur enkelt det är.
https://www.youtube.com/watch?v=3mjVyaVtC7Y
Tahini brukar oftast vara en självskriven ingrediens i hummus. Men efter alla gånger vi varit sugna på hummus utan att ha tahini hemma har vi lärt oss svänga ihop en ljuvlig röra ändå. Visst blir det gott med tahini, men inte alls en nödvändighet!
Hummus Recept – Hummus utan Tahini
- 500 g Kikärtor
- 2 msk Rapsolja/Olivolja
- 2 msk Olja av valfri sort, gärna kallpressad vitlöksrapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 msk Citronjuice
- Örtsalt & Peppar
- Valfria kryddor: spiskummin och paprika är gott
- Topping: kikärtor, svarta sesamfrön och persilja
Enkelt är bara förnamnet!
Du behöver: En blender eller en skål + stavmixer.
Börja med att mixa endast ärtorna, tillsätt sedan olja och citronjuice. Därefter åker vitlöksklyftorna i. Nu återstår bara avsmakning med örtsalt, peppar och kanske lite fler goda kryddor!
Fler varianter på hummus hittar du här: