Kantarellsoppa – enkelt gott och nyttigt!

kantarellsoppa
kantarellsoppa
svampsoppa
Vi gav oss ut på jakt efter hallon och gissa vad vi hittade? Fullt med kantareller, vi har aldrig sett så många på samma ställe! Det verkar vara lite så med kantareller de hittar man inte, de hittar en!

Vi fick ihop hela 500 gram perfekt att göra en Kantarellsoppa på, här får du vårt bästa recept funkar lika bra med köpta som självplockade svampar. Om du vill hitta kantareller leta i sluttningar i söderläge, de gömmer sig gärna under växter och grenar så leta där. Vill du istället göra en kantarelltoast hittar du vårt recept här:  Kantarelltoast

Svampar är skogens guld!

Kantarellsoppa – enkelt gott och nyttigt!

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 500 gram kantareller/valfri svamp
  • 2 sharlottenlökar finhackad
  • 1 palsternacka finhackad
  • 50 gram rapsolja
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • 1 oatly imat/ matlagningsgrädde
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Rensa kantarellerna noga men skölj dem inte då försvinner massa goda smaker
  • Torrstek kantarellerna på medelvärme tills all vätska försvunnit, tillsätt sedan smöret och stek tills kantarellerna fått en fin yta. Lägg de på en tallrik.
  • Stek den finhackade löken på medelvärme i stekpannan där du stekte svampen. Häll tillbaka svampen och häll i palsternackan.
  • Glazera pannan med vinägern och häll i buljongen och vattnet.
  • Sjud på medelvärme i 10-15 min, häll sedan i oatlyn/grädden.
  • Smaka av med salt och peppar, Enkelt bra för miljön och hälsosamt som vi vill ha det !

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment