Kantarelltoast – Skogens Delikatess

kantarelltoast

kantarelltoast
Sommarens väder har gett en fin skörd med svamp i våra skogar. Naturligtvis gav vi oss ut för att leta lite kantareller, precis när vi håll på att ge upp hittade vi de små gula rackarna. Sen cyklade vi hem och lagade härliga kantarelltoasts. Visste du förresten att kantareller är det enda ätliga källan till Vitamin D, perfekt nu när solen bara tittat fram under några dagar.

Om du vill hitta kantareller trivs de i skog som innehåller både lövträd och granar. I sänken hittade vi dem när vi letade nu. Som alltid, om du inte är 100% säker på att det är kantareller du hittat, låt dem vara.

Kantarelltoast Recept

100 gram kantareller

50 gram ekologiskt smör

1 hel gullök finhackad

2 dl oatly/växtbaserad grädde

2 skivor surdegsbröd

Så gör du:

  1. Rensa kantarellerna noga men skölj dem inte då försvinner massa goda smaker
  2. Torrstek kantarellerna på medelvärme tills all vätska försvunnit, tillsätt sedan smöret och stek tills kantarellerna fått en fin yta. Lägg de på en tallrik.
  3. Stek den finhackade löken på medelvärme i stekpannan där du stekte svampen. När löken fått färg häller du tillbaka svampen och häller i oatlyn. Skarpa ur botten på stekpannan så du får med allt det goda.
  4. Smaka av lite salt och peppar och garnera med persilja.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment