Kikärtsmjöl Recept

kikärtsmjöl receptVi är alltid på jakt efter nya smarta sätt att äta mer hållbart och hälsosamt på. Kikärtsmjöl är det senaste vi har börjat experimentera med att göra kikärtsmjöl recept på! Det är ett mjöl som görs på torkade kikärtor. Det finns att köpa i välsorterade matbutiker eller på nätet. Mjölet har nästan samma egenskaper som ägg vilket gör att man kan använda det till att göra veganska ”omeletter”. Vi brukar även blanda i lite kikärtsmjöl med dinkelmjöl när vi gör flatbread. Proteininehållet är högt strax över 20 gr protein/100 gr. Här är ett lite festligare recept med enbart kikärtsmjöl, vatten, citrionjuice och salt. Det tar ett litet tag att göra men det är verkligen värt mödan. Vi kallar det pani eller panizze. Ett sydfranskt nästan friterat sidorätt till middagsbordet.

Kikärtsmjöl Recept

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 200 gr kikärtsmjöl
  • 425 gr vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja

Instruktioner

  • Förbered en form eller plåt med bakplåtspapper, vi använder en rektanguler "brownie" form. Blanda hälften av vattnet med kikärtsmjölet i en kastrull. Häll sedan över resten av vattnet, citronsaften och saltet. Låt smeten koka upp under omrörning. Sänk till medelvärme och fortsätt att röra. Efter cirka 5 minuter ska smeten ha tjocknat. Häll över den i formen eller upp på plåten. Låt svalna på galler i cirka 30-40 minuter. Skär eller bryt den i medelstorabitar och stek i all rapsolja i omgångar. De ska få en rejäl yta. Tillsätt mer rapsolja om det behövs. De ska få en rejäl yta nästan som om du hade friterat dem. Avnjut på en gång!

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment