Julens bästa: Raw julgodis
Helt sockerfritt, glutenfritt, laktosfritt, vegan, raw och alldeles underbart gott. 24 bitar
Här kommer en uppdaterad läckerhet som vi kom på för 2 år sedan medans vi var i Paris. Så gott raw julgodis och så passar den alla då den är både raw, sockerfri, vegansk och glutenfri.
Lisas Raw Julgodis
Ingredienser
Chokladbotten+topplager
- • 4 dl havregryn - glutenfria
- • 2 dl mandelmjöl
- • 4 msk kakao - raw om man vill
- • 2 msk lönnsirap
- • 2 krm vanilj
- • 8 dadlar
- • Vatten - så mycket som det behövs för att få en smidig, fast massa Gojilagret
- • 2 dl Gojibär
- • 2 dl mandelmjöl
- • 2 msk lönnsirap
- • 1 tsk Pepparkakskryddor
- • 1 dl Pistachnötter
- • Valfritt: 2 msk granatäppeljuice
Instruktioner
- Blötlägg gojibären i 6 h. Mixa alla ingredienser till chokladlagrena. Blanda alla ingredienser till gojilagret. Klä en form med plastfolie, dela chokladmassan i två delar och montera ihop kakan enligt bilden. Hacka pistasche, strö över, kyl i några timmar och skär sedan upp i 24 små munsbitar!