Morotskaka recept Sockerfri som ökar förbränningen

MorotskakaJag bläddrar igenom mitt dagliga feed i Pinterestflödet och utan att jag riktigt märker det har ögonen blängande fastnat på en morotskaka med ett lager vit krämig topping lika tjockt som bottnen. Det vattnas i munnen och den mörka orangeskiftande undre lagret talar till mig: det var såå länge sen du åt en morotskaka. Det talande lagret får uppbackning av det översta som viskar: du måste bara friska upp minnet av hur jag smakar. Baka mig. Baka!

Den ovanligt märkliga morotskakan har alltså övertalat mig att baka den men jag ger inte vika för vilket recept som helst. Nej, ska det smaka så ska det smaka och dessutom ge en rejäl dos välbehövlig energi, ja, alltså bra energi. Sån energi som man blir pigg av!

Det här morotskaka recept är alltså ingen vanlig konditorikaka med morotsriv utan en kryddig, exceptionellt saftig och figurvänlig kreation med förbrännande och sötsugsminskande egenskaper som gör av rester från Juicecentrifugering. Låt mig presentera: Burning Carrot Cake!

På klassiskt vis ska man enbart krydda smeten med kanel men vi föredrar lite sting med hjälp av både kardemumma och ingefära. Förbrännande egenskaper har de alla tre och dessutom fulla av antioxidanter. Moroten själv består som bekant av betakaroten som förutom en uppsjö av bra egenskaper också minskar sötsuget, kan ju vara rätt bra när den är så god, eller hur? Låt oss börja med receptet som faktiskt är helt glutenfri!

Morotskaka recept Sockerfri som ökar förbränningen

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 240 g morot
  • 40 g ingefära
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk björksocker
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver

Topping

  • 1 paket Philadelpiha
  • 1 krm vanilj
  • 2 msk björksocker
  • Skal från 1/2 citron

Instruktioner

  • Ta fram råsaftcentrifugen för här ska juicas! Mät upp morötter och ingefära och skala sedan. Kör genom råsaftcentrifugen och ta sedan reda på renset. Juicen dricker du upp eller spar till morgonen efter. Har du ingen centrifug kan du riva morot och ingefära fint och sedan forma till en boll som du vrider och klämmer på för att få ut vätska.
  • Ta fram en bunke och rör ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sedan morotsblandningen och ägget och rör till en fin massa som du sedan trycker ut jämt i en fin liten form. Grädda i ca 30-40 min i 150 grader.
  • Under tiden rör du ihop alla ingredienser till toppingen utom citronskalet som du toppar med på slutet. När du tagit ut kakan och låtit den svalna ordentligt brer du på toppingen, strör över citronzest och the Burning Cake är klar!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment