Ljuvliga vanilj muffins på bönor

muffins på bönor

Muffins är fantastiskt! Små, söta och perfekta att ta med sig både på picknicken eller på bilresan. Det bästa är att de går att variera i oändlighet med både smak och innehåll. Matigare, mindre, större eller sötare. Den här receptet är superenkelt att göra och vi har haft i lite stora vita bönor, som har en lätt smörsmak, för att göra muffinsen matigare mer proteinrika.

Plockade små underbara nyponrosor och violer i trädgården som faktiskt går att äta. Och oj, så vackert det blir!

Ljuvliga vanilj muffins på bönor

Recept

1 krm Vaniljpulver
3 Ägg
3 msk Kokossocker
0,5 tsk Salt
1 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosmjöl
0,5 dl Sojamjöl
50 g Vita bönor
2 msk Fiberhusk
1 tsk Bakpulver

Topping:
1 paket Färskost
1 msk Agavesirap eller Honung
2 krm Vaniljpulver

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  3. Mixa vita bönorna i en skål och tillsätt att torra ingredienser.
  4. Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten.
  5. Ställ ut ca 20 muffinsformar på en plåt och häll i smeten.
  6. Grädda i 10-12 minuter.
  7. Blanda ingredienserna till toppingen och bred på när muffinsen svalnat.

Här hittar du våra läckra saffran och lingon muffins. Saffransmuffins med lingon – Enkelt & Gott

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment