Muffins är fantastiskt! Små, söta och perfekta att ta med sig både på picknicken eller på bilresan. Det bästa är att de går att variera i oändlighet med både smak och innehåll. Matigare, mindre, större eller sötare. Den här receptet är superenkelt att göra och vi har haft i lite stora vita bönor, som har en lätt smörsmak, för att göra muffinsen matigare mer proteinrika.
Plockade små underbara nyponrosor och violer i trädgården som faktiskt går att äta. Och oj, så vackert det blir!
Ljuvliga vanilj muffins på bönor
Recept
1 krm Vaniljpulver
3 Ägg
3 msk Kokossocker
0,5 tsk Salt
1 dl Mandelmjöl
1 dl Kokosmjöl
0,5 dl Sojamjöl
50 g Vita bönor
2 msk Fiberhusk
1 tsk Bakpulver
Topping:
1 paket Färskost
1 msk Agavesirap eller Honung
2 krm Vaniljpulver
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
- Mixa vita bönorna i en skål och tillsätt att torra ingredienser.
- Rör ihop mjölblandningen med äggsmeten.
- Ställ ut ca 20 muffinsformar på en plåt och häll i smeten.
- Grädda i 10-12 minuter.
- Blanda ingredienserna till toppingen och bred på när muffinsen svalnat.
Här hittar du våra läckra saffran och lingon muffins. Saffransmuffins med lingon – Enkelt & Gott