Behöver det verkligen finnas nyttiga pepparkakor? Ja men vi tycker det! Om det går att göra lite bättre så känner vi att i måste försöka. Här är vårt försök på nyttiga pepparkakor som vi tycker blev riktigt gott! Konsistensen blir inte riktigt densamma men smaken supergod. Tänk på att cashewicingen smälter i rumstemperatur så om du ska servera detta så får du spritsa på den kylda icingen innan servering eller förvara pepparkakorna i kylen tills det är dags!
Nyttiga Pepparkakor Recept – Veganska & fria från raffinerat socker
Ingredients
- Pepparkakor
- 400 gram dinkelmjöl
- 2 msk potatismjöl/kikärtsmjöl - här kan du byta ut mot ägg om de inte behöver vara veganska.
- 11/2 tsk bikarbonat
- 1 msk malen ingefära
- 1 tsk malen kanel
- ½ tsk malen muskotnöt
- ½ tsk malen nejlika
- ½ tsk vanilj
- ½ tsk kardemumma
- ¼ tsk salt
- 2 dl kokosolja
- 80 g kokossocker
- 1 ½ dl lönnsirap
Cashew icing (Måste kylas och sedan serveras på en gång, annars får du förvara pepparkakorna i kylen)
- 3 dl cashewnötter - blötlägg 2-3 timmar och skölj
- 2 msk kokosolja - smält
- 3 msk lönnsirap
- 1 tsk vanilj
- 1 tsk färsk citronsaft
- 1 krm salt
- 2-4 matskedar vatten - om det behövs för att mixa cashew icingen
Instructions
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält kokosoljan och rör sedan ner lönnsirapen.
- Blanda samman samtliga ingredienser till en fin deg och låt sedan svalna i kylen så det går lättare att kavla.
- Kavla ut och grädda på 175 grader mitt i ugn, 10 minuter.
- Blanda ingredienserna till frostingen och kyl den.