Nyttiga Pepparkakor Recept – Veganska & fria från raffinerat socker

Behöver det verkligen finnas nyttiga pepparkakor? Ja men vi tycker det! Om det går att göra lite bättre så känner vi att i måste försöka. Här är vårt försök på nyttiga pepparkakor som vi tycker blev riktigt gott! Konsistensen blir inte riktigt densamma men smaken supergod. Tänk på att cashewicingen smälter i rumstemperatur så om du ska servera detta så får du spritsa på den kylda icingen innan servering eller förvara pepparkakorna i kylen tills det är dags!

Nyttiga Pepparkakor Recept – Veganska & fria från raffinerat socker

Författare lisaerik

Ingredienser

  • Pepparkakor
  • 400 gram dinkelmjöl
  • 2 msk potatismjöl/kikärtsmjöl - här kan du byta ut mot ägg om de inte behöver vara veganska.
  • 11/2 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen muskotnöt
  • ½ tsk malen nejlika
  • ½ tsk vanilj
  • ½ tsk kardemumma
  • ¼ tsk salt
  • 2 dl kokosolja
  • 80 g kokossocker
  • 1 ½ dl lönnsirap

Cashew icing (Måste kylas och sedan serveras på en gång, annars får du förvara pepparkakorna i kylen)

  • 3 dl  cashewnötter - blötlägg 2-3 timmar och skölj
  • 2 msk kokosolja - smält
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 tsk vanilj
  • 1 tsk färsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 2-4 matskedar vatten - om det behövs för att mixa cashew icingen

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Smält kokosoljan och rör sedan ner lönnsirapen.
  • Blanda samman samtliga ingredienser till en fin deg och låt sedan svalna i kylen så det går lättare att kavla.
  • Kavla ut och grädda på 175 grader mitt i ugn, 10 minuter.
  • Blanda ingredienserna till frostingen och kyl den.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.