Här kommer ett tips på en lyxigare variant på klassika Ostpajen, med en grund på Chevré och tomater. Smaksatt med basilika kommer du älska denna paj (om du gillar Chevré förstås).
Chevrépaj Recept
Pajdegen
- 3 dl dinkelmjöl (byt gärna ut 1 dl mot ex. kornmjöl)
- 1 ägg
- 1/2 dl vatten
- 1 msk olja
Fyllning
- 200 g Chevré
- 2,5 dl Créme Fraich
- 2 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 3 tomater
- Några körsbärstomater
- Salt & Peppar
- Basilika
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa pajdegen i en matberedare. Kavla ut pajen och lägg den i en pajform, nagga den med en gaffel. Förgrädda i cirka 10 min eller tills pajen fått färg. Blanda Chevré, créme fraiche, ägg, salt och peppar pressa även i vitlöksklyftorna. Häll fyllningen i pajen och häll tomaterna över. Grädda i cirka 10-15 min på 175 grader. Toppa med basilika.