Påskdessert Krämig Vegansk Brownie

påskdessert

Äntligen är påsken här igen, en härlig tid att äta tonvis med ägg och träffa familjen igen. Det är vad vi älskar med påsken, det vi däremot inte tycker om med påsken är att denna högtid är byggd kring att konsumera socker!
Vi bestämde att vi vill inspirera människor att äta mer hälsosamt och rent denna påsk, så vi hittade på denna brownie som är 100% fri från animaliska produkter och vitt socker.
Den är verkligen en läcker sund påskdessert som är så god att du knappats saknar pavlovan, ge den ett försök och låt oss veta vad du tycker om den!
Kanske kommer du också fastna för denna läckra rawfood brownie, om du testar att göra den ta ett kort och #lisaoerik på instagram!

Ingredienser:

2 bananer
7 Dadlar
1 dl Oatly grädde (Soja grädde)
3 msk kakaopulver
1 dl Mandelmjöl
1 dl Bovetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl Cashewnötter
Garnering
1 dl hallon
1 dl mango

Recept: 

Dag 1 

Förbered toppning genom att placera cashewnötter i en skål och täck med vatten.

Dag 2

Brownien
Värm ugnen till 200 ° C.
I en skål blanda bananer och urkärnade dadlar med en stavmixer eller i en mixer. Addera de övriga ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Förbered en bakplåt med bakplåtspapper och häll i browniesmeten och fördela den med hjälp av en sked eller spatel. Grädda mitt i ugn 12-15 minuter.
Ta ur brownien ur ugnen och stick i en gaffel för att se om den är klar, de bör det inte vara alltför klibbig. Om du tycker att det ser bra ut lyfter du ut kakan med hjälp av bakplåtspapperet, låt det svalna på ett grillgaller.
Toppningen
Häll av vattnet från cashewnötterna. Med en hand mixer, mixar du cashewnötterna så att de blir riktigt krämiga. Dela sedan upp cashewkrämen i två små skålar med samma mängd i båda.
I den första skålen ha i hallon och blanda till en trevlig kräm. Gör exakt samma sak med den andra skålen, men tillsätt mango.
Smeta på den rosa cashew och hallon grädden på brownien. Följ upp med den gula grädden och garnera med lite hackade hallon och kakaonibs. Skär kakan i trevliga fyrkanter och avnjut!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment