Picklad rödlök är bland det godaste som finns! Enkelt är det att göra också. Det klassiska receptet görs med 1-2-3 lag men vi använder oss enbart av salt och syra. Om du har en mandolin och skivar löken picklas den snabbare än om du skär den. När löken fått en stark lila färg är den färdigpicklad. Det kan ta allt emellan en timme till över natten.
Vi använder picklad rödlök till det mesta. Tacos, på pizza ja till och med på soppor funkar det. Det enklaste knepet för att förhöja vilken rätt som helst! Det går även att pickla rödkål, morot, blomkålsstjälkar och ingefära.
Picklad röklök på 10 minuter
Picklad rödlök
Författare lisaerik
Ingredienser
- 2 röda lökar
- 2 msk citronjuice/äppelcidervinäger
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Skiva/hyvla rödlöken tunt och häll på citronjuice och salt, massera in i löken. Låt stå ca 15 min och massera igen innan du lägger över i en ren burk och försluter.