Picklad rödlök – Gör egen, enkelt och snabbt!

Picklad rödlök är bland det godaste som finns! Enkelt är det att göra också. Det klassiska receptet görs med 1-2-3 lag men vi använder oss enbart av salt och syra. Om du har en mandolin och skivar löken picklas den snabbare än om du skär den. När löken fått en stark lila färg är den färdigpicklad. Det kan ta allt emellan en timme till över natten.

Vi använder picklad rödlök till det mesta. Tacos, på pizza ja till och med på soppor funkar det. Det enklaste knepet för att förhöja vilken rätt som helst! Det går även att pickla rödkål, morot, blomkålsstjälkar och ingefära.

Picklad röklök på 10 minuter

Picklad rödlök

Författare lisaerik

Ingredienser

  • 2 röda lökar
  • 2 msk citronjuice/äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Skiva/hyvla rödlöken tunt och häll på citronjuice och salt, massera in i löken. Låt stå ca 15 min och massera igen innan du lägger över i en ren burk och försluter.

picklad lök

picklad rödlök

Här är två rätter som passar med picklad rödlök klicka på bilderna för att komma till respektive inlägg.

blomkålspizza  vegetarisk taco

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment