Ibland förundras vi över hur enkelt och självklart det kan vara att laga mat. Det är det som vi tycker är magin med matlagning, möjligheten att med få ingredienser få fram otroligt goda smaker. Ibland får vi för oss för att laga något ur ett recept som vi hittar. Kanske är det vackert, kanske är det ett sätt för oss att lära oss något nytt. Men det är inte ofta vi får till det så gott som det skulle kunna bli. Vi känner att om man försöker använda för många ingredienser eller ett för avancerat recept går smakerna och kärleken till maten förlorad. Detta pumpa recept är så lätt att få till och grunden består av 4 råvaror som ugnsbakas. Butternut pumpa, morot, rödlök och auburgine. Men smakerna som kommer fram är otroliga! Serveras med en belugalinssalad som vi dressat med äppelcidervinäger, salt & peppar.
Pumpa Recept – Rostad Pumpa, auburgine & lök. Himmelskt gott!
Ingredienser
- 250 gram butternutpumpa
- 50 gram morot
- 3 rödlökar
- 250 gram auburgine
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 200 gram beluga linser
- 1 tsk äppelcidervinäger
- S & P
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala pumpan med en vass kniv, var försiktig så du inte skär dig. Kärna ur den och försök få fram halvmånar. Dela moroten i fyra delar. Halvera rödlöken och skär långa delar i auberginen. Lägg alla råvaror i en bunke och häll på olja och salt. Massera in så varje del blir inoljad. Häll upp på ett bakplåtspapper på en plåt och skicka in i ugnen. Baka i cirka 20-25 minuter i mitten av ugnen.
- Sätt på vatten till linserna. Skölj dem och koka på låg effekt tills de är klara. Smaka av med äppelcidervinäger och salt och peppar. Ta ut råvarorna ur ugnen och servera med linserna. Droppa över lite äppelcidervinäger och avnjut!