Pumpasoppa till Höstkvällen Vegansk

Pumpasoppa till höstkvällen

Köpte hem ett gäng butternutpumpor i veckan. Det är ju så gott och kan varieras på så många olika sätt! Ett av dem bästa är faktiskt att laga en värmade pumpasoppa.

Man delar den på hälften och gröper ur kärnorna. När man sedan skär den i små bitar får man dem där vackra karakteristiska halvorna med hål i mitten. Då sätter du ugnen på 200 grader och masserar in olja och salt i pumpabitarna innan du lägger dem på en plåt för att svettas och rostas i ugnen i ca 30 minuter.

Mmm, va gott det doftar av rostad pumpa!

Nu till recepet på ljuvlig pumpasoppa.

Pumpasoppa

  • 1 Butternutpumpa
  • 300 gram kikärtor
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk citronjuice eller äppelcidervinäger
  • Salt, peppar, cayenne och spiskumin
  • Yoghurt av valfri sort, gärna av havre eller soja

Efter att du rostat pumpan som i beskrivningen ovan hackar du lök och morot som du sedan steker i rapsolja i en soppgryta. Tillsätt sedan kikärtor och de rostade pumpabitarna innan du häller på buljongtärningarna som du spätt ut i en liter vatten.

Låt puttra i 5-10 minuter varefter du mixar soppa till önskad konsistens, tillsätter citronjuice/äppelcidervinäger och smakar av med kryddorna.

Servera med lite yoghurt!

Pumpasoppa

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment