Rabarberkaka med mandel, kokos & dadlar

Nu ni! Rabarberns högtid är här och vi har hittat på ett helt makalöst saftigt recept! Rabarberkaka med mandel, kokos och dadlar, helt glutenfri, sockerfri och alldeles alldeles underbar.
Ibland lyckas man så där extra bra med ett recept, så där att det bara pirrar till i magen och man undrar om man verkligen hittade på det där bara rakt av precis nyss. Exakt så var det med den här kakan. Så nu tycker vi du ska ta och baka den här läckerheten, göra i ordning lite fint på din favoritplats i solen och njut en underbar maj-fika med en kär vän.

Rabarberkaka med mandel, kokos och dadlar

Rabarbersirap
200 g Dadlar (torkade som färska går lika bra), hackade i bitar
150 g Rabarber, tunt skivad
4 dl Vatten
1 tsk Lönnsirap
0,5 tsk Kardemumma

Smeten
2,5 dl Mandelmjöl
2 dl Kokosmjöl
0,5 dl Mandel, grovhackad
1 tsk Bikarbonat
1 krm Salt
0,5 dl Rapsolja
3 Ägg (180 g), vispat

Så här enkelt rör du ihop kakan:
Blanda alla ingredienser till rabarbersirapen i en kastrull och låt puttra på medelvärde tills vattnet reduceras och det blir som en krämig konsistens som en sylt. När det känns klart tillsätter du rapsoljan och rör en sväng.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt rabarbersirapen och rör väl. Därefter rör du långsamt i det vispade ägget och häller sedan upp smeten i en form.

Toppingen är helt valfri men vi tog några råa rabarber och körde i mandolinen så det blev som tunna remsor. Remsorna la vi som ett fint mönster och toppade med hackad mandel och lite lönnsirap.

Grädda i ugnen på 175 grader (165 grader varmluft) i ca 30-35 min.

Färdig att avnjuta! 😄

Like this article?

Dela på facebook
Share on Facebook
Dela på pinterest
Share on Pinterest
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Leave a comment