Sugen på något sött till kaffet? Men utan det dåliga samvetet? Här kommer vårt recept på en läcker raw cake toppad med lyxiga fikon.
Hallon och Mandel Raw Cake – Smarrig raw cake
4 portioner
Tillagningstid: 15 minuter
Ingredienser:
Bottenlaget:
- 50 gr Dadlar
- 50 gr Solrosfrön
- 50 gr Havregryn
- Vatten
- 2 matskedar Kakao
Mellanlager:
- 100 gr mandelmjöl
- 2 matskedar Kokosolja
Topping:
- 50 gr mandelmjöl
- ½ Banan
- 1 dl Hallon
- 2 fikon
Så gör du:
Börja mixa havregrynen och solrosfrön i en skål för att få till ett mjöl med en handmixer (går även bra att göra i en mixer). Blanda i dadlarna och tillsätt vatten tills du har fått en fin tjock konsistens detta är ditt första lager på kakan.
Ta fram en ny skål och blanda mandelmjöl med kakao, sedan med kokosolja för att få en smörig konsistens som blir det andra lagret. Ta fram en ny skål och blanda bananen med hallonen och häll i mandelmjöl.
Ta fram en liten bricka / plåt som klarar att frysas. Börja med att klicka ut det första lagret och forma det till en kvadrat. Lägg på det andra lagret försiktigt och avsluta med hallon banan toppingen. Frys kakan i minst 30 minuter. Ta ut och dela den i små kakbitar och strö på skivade fikon.
Njut av denna raw cake med ett leende!