Kikärts och Rödbetsbiffar Smarriga & Rosa Vegetariska Biffar

Vi titulerar oss varken vegetarianer (lakto-ovo) och inte heller veganer utan vi har valt att äta kött och fisk någon gång i bland. Det betyder att största delen av veckan äter vi vegetariskt eller veganskt och att vi sen äter lite kött då och då. Helst är det kött eller fisk från ett djur som har levt ett tryggt och glatt liv, krav eller msc märkt.

Men ta det lungt för alla recept på denna sida är antingen vegetariska (lakto-ovo) eller helt veganska. Detta recept skrev vi för cirka 4 år sedan. Mycket har hänt sen dess. Den största förändringen har skett i våra kostvanor. Vi äter mer och mer vegansk kost. Förut åt vi kött cirka en gång per vecka. Nu är det upp till en gång per månad eller när vi blir bjudna. Vi mår bättre än någonsin.

Vi upplever att många tycker att vegetarisk/vegansk mat inte är lika festligt eller gott som kött/fisk rätter. Men vi håller inte med. Man måste bara lära sig att laga maten. Oftast krävs det mer kryddning i vegetariska biffar än vanliga kött biffar. Vi uppskattar också utmaningen i smaksättning som krävs när man lagar vegetariska recept. Kött kryddar man med salt och peppar. I vego matlagning finns det inga regler.

Här ger vi dig ett av våra bästa vegetariska recept som vi skapat genom experimentation, våra rödbetsbiffar.

Vi älskar det här receptet, rödbetor, kikärtor och äpple förvandlas till lyxiga, hälsosamma och goda rosa kikärtsbiffar. Om du tycker det är bökigt att tärna rå rödbeta kan du använda ”färdiga” rödbetor, rå äpple fungerar det också. Det blir allra godast om du kokar egna kikärtor, i vår koka bönor guide förklarar vi hur vi gör (kommer snart). 

kikärtsbiffar

Kikärt och Rödbetsbiffar Vegetarisk Måndag Recept

Ingredienser:

1/2 ugnsbakat Äpple

70 gr ugnsbakad Rödbeta

50 gr Gul lök

1 Ägg

70 gr Fetaost

180 gr kokta Kikärtor

1 dl Bovetemjöl

1/2 dl Sesamfrön

1 tsk Salt

Så gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetan och skär den i små tärningar. Dela ett äpple itu och skär det i lika stora bitar som rödbetstärningarna. Baka i 30 min eller tills rödbetan har blivit mjuk. Stek den finhackad löken i en stekpanna tills den fått lite yta. Mixa kikärtorna, ägget, fetaosten, bovetemjölet, sesamfröna, salt, löken, rödbetan och äpplet till en fin smet. Forma små biffar och steg på medelhög värme någon minut på vardera sida.

Servera med en fräsch sallad i säsong.

Bon Appetit! 🙂

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment