Rätt i Säsong – Läcker Rödbetsröra: Rödbetshummus

Nu är det perfekt att frossa i betor av alla de slag. Chevré och rödbeta är en klassisk kombination och ugnsbakad rödbeta är to die for. Men finns det något annat sätt att få i sig betans nyttigheter?

We give you Rödbetshummus! Nyttigt, vacker och så god rödbetsröra. Passar perfekt i en sallad, på veggieburgaren, eller till sötpotatis pommes.  

Här kommer vårt enkla men goda recept med lite rödbeta (för att lyckas med detta recept är det viktigt att du använder en stark handmixer på helst 900 watt).

Recept:
4 personer

Ingredienser:
1 paket färdigkokta Kikärtor (320 g)
1 msk Citron/lime
2 st Vitlöksklyftor
100 gram Rödbeta, finhackad, börja med 50 gram om färgen inte är som på bilden ha i resterande mängd.
1 msk Sesamfrön
1 msk Rapsolja
1 tsk Salt
1 msk Hackad persilja

Så gör du:
Mixa alla ingredienser, servera till allt!

I videon nedan visar vi hur du kokar dina egna kikärtor:

https://www.youtube.com/watch?v=3mjVyaVtC7Y

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment