Sväng-ihop rödbetsallad – Färgexplosion & God

rödbetssallad

Söker du efter en sådär härligt enkel och supergod vardagssallad som man bara svänger ihop sådär? Det här är ett underbart recept på rödbetssallad som vi brukar röra ihop när tiden är knapp men man vill ha litet mysig middagshäng ändå.

Rödbetorna behöver visserligen kokas cirka en timme men det går ju att lösa på många sätt. Se till att ha kokta betor i frysen, förbered och gör annat under kokningstiden eller köp helt enkelt förkokta, smidigt!

Rödbetssallad med feta och rostade frön

500 g betor i olika färger
1 påse färsk spenat eller blandad sallad
1 Avocado
0,5 dl Solroskärnor eller andra frön och nötter
250 g Feta- eller chevréost
1 msk honung
+ Vackert fat!

Dressing
2 msk olivolja
1 msk vit balsamico
En gnutta salt och peppar

Sväng-ihop-tillagning:
Skala och klyfta betorna och rör sedan ihop med honungen. Rosta sedan fröna i en stekpanna på hög värme under konstant uppsikt. Och blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål.

Nu är det dags att montera salladen. Lägg ut den fräscha nysköljda och gärna slungade salladen på fatet, därefter betklyftorna och ringla över dressingen. Ovanpå lägger du avocado som du precis har skivat och smular sen över osten. Strössla på de rostade fröna och volia! Låt smaklökarna dansa!rödbetssallad

1 reaktion på ”Sväng-ihop rödbetsallad – Färgexplosion & God”

  1. Pingback: Vegetarisk veckomatsedel för en hel vecka - Lisa & Erik

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.