Rostade Pumpakärnor gör egna! 

Rostade PumpakärnorRostade PumpakärnorIdag är det Black Friday & vi har fått minst ett tiotal sms påminnelser om att man måste passa på att fynda. Det var längesen vi köpte något på rea. Nuförtiden har vi ett enklare förhållande till shopping och vi handlar bara när vi verkligen behöver något.

Livet blir inte bättre med fler eller “bättre” saker. Tänk att julhandeln slår alla rekord, och vi blir inte lyckligare på köpet.

Det vi värdesätter idag är tid till att kunna lägga lite extra omsorg på maten eller att exempelvis kunna rosta våra pumpakärnor istället för att köpa färdiga. Ibland är det smidigt med färdigköpt men det är kul att göra eget, då kan men smaksätta som man vill. Vi kopplar av när vi gör våra små projekt i köket, våga testa att gå tillbaka till basic du också gör dina egna rostade pumpakärnor!

Rostade Pumpakärnor gör egna! 

Ingredients

  • 100 gram pumpakärnor
  • Salt & valfri kryddning

Instructions

I stekpanna

  1. Ta fram en stekpanna. Lägg i pumpakärnorna. Sätt värmen på medel. Vänta ett litet tag tills de börjar få färg. När det börjar få färg rör du runt pumpakärnorna tills alla fått en fin gyllenbrun yta. Ta av från plattan och ha på salt och valfri kryddning. Vi brukar använda oss av lite Cayenne peppar.

I ugn:

  1. Ta fram en ugnssäker form. Lägg i pumpakärnorna så att de täcker botten. Sätt värmen på 175 grader. Det brukar ta 3-5 minuter innan de fått färg. Ta ut från ugnen och ha på salt och valfri kryddning. Perfekt att göra medans ugnen värms upp inför att du ska göra en annan rätt.

Rostade Pumpakärnor

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.