Saffransmuffins med lingon – Enkelt & Gott

saffransmuffins saffransmuffins saffransmuffins saffransmuffins

En skön söndagsförmiddag som denna kände jag (Lisa) för att baka lussebullar. Perfekt för att hinna få in snitsen innan det är dags på riktigt, tänkte jag. Men när jag hade blandat havremjölk och saffran i bunken upptäcker jag att jästen är för gammal! Nej! Så någon deg kunde det inte bli. Men som en blixt från klar himmel kom ”muffins” upp i huvudet.

Lussebullsgrunden blev till underbara saffransmuffins med både lingon russin som förgyllning.

Visst är det härligt att julen snart är här? Förra veckan blev det ju riktigt julkänsla när det vara snö och minusgrader i flera dagar. Hoppas på att det kommer snart igen! Så länge får man finslipa sina julrecept. Och vi tänker hitta på en hel del nya. Framför allt veganska som vi tycker att det borde finnas en hel del av på de svenska julborden nu i december. Vi börjar med detta ljuvliga recept på saffransmuffins.

Saffransmuffins med lingon

  • 2,5 dl Havremjölk
  • 100 g Kokosolja
  • 2 pkt Saffran (kan funka med bara ett också)
  • 1, 5 dl Kokossocker
  • 4 dl Dinkelmjöl, eko
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • 1 dl Lingon (frysta fungerar bra)
  • 2 msk Russin (valfritt)

Gör så här:

  1. Sätt ungen på 175 grader
  2. Vispa 1dl mjölk och kokossocker i en bunke.
  3. Smält kokosolja lätt i micron, under tiden blandar du 1,5 dl havremjölk och saffran. Ha sedan i kokosoljan i mjölkblandningen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen skål
  5. Rör ner mjölblandningen i vätskan utan att vispa
  6. Tillsätt russin och lingon till smeten. Men spar några lingons ill topping
  7. Fördela smeten i 12 muffinsformar och toppa med lingon.
  8. Grädda 12-15 min, håll koll!

Söndagsfikat är fixat! 🙂

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment