Te vs Kaffe? Vad är bäst att dricka? Grönt te eller kaffe?

Te vs Kaffe vad är bäst?

te vs kaffe
te vs kaffe

Ja den ständiga frågan. Koffein i för stor mängd är aldrig bra så det gäller att inte dricka mer än 3-4 kaffekoppar per dag. Te däremot kan du dricka större mängd utav. Svart te innehåller mest koffein av alla te sorter. Sett till vitaminmängd är grönt thé & vitt thé oslagbara av de kommersiella sorterna då många av vitaminerna försvinner när man tar fram svart thé. Rooibos brukar vi dricka innan vi går och lägger oss då det är en rot från Rooibos trädet och är helt koffeinfri.

Kaffe har en uppiggande effekt och är det enda tillåtna dopningspreparetet i modern idrott, det sägs även vara bra för magsmältningen. Thé däremot (inte svart thé) innehåller stora mängder vitaminer och är därför en bra ersättning till ditt morgonkaffe!

Därför ger vi dig en utmaning idag om du är en riktig kaffedrickare! Ersätt ditt morgonkaffe denna vecka med en grön juice eller en kopp grönt/vitt thé (brygg det med max 80 gradigt vatten, ha på kokande vatten och späd ut med lite kallt vatten för att få ner temperaturen).

När du ändå är igång med utmaningen ovan så utmanar vi dig också att göra minst 5 squats varannan timme för att få upp förbränningen(se instagram @lisaoerik för video). Stillasittandet är vår tids rökning & squat aktiverar alla de stora muskelgrupperna så att du får upp förbränningen.

Gör någon av utmaningarna eller båda veckan ut och vi lovar att du kommer att må betydligt bättre, du kommer med stor sannolikhet också få mer gjort! Om du gör någon av utmaningarna så ta gärna en bild och Hashtagga med #lisaoerik på Instagram, i slutet av veckan väljer vi ut en av er som gjort utmaningen och repostar er bild på vår Instagram.

te vs kaffe

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.