Tomatsås – Mustig & enkel – Lyfter varje rätt!

Tomatsås

Tomatsås är det godaste och enklaste såsen vi vet. Om man gör det på rätt sätt och det bara att låta den stå och puttra. Efter en halvtimme har det skapats magi. Magin kan förtrolla vilken rätt som helst. Tomatsås recept till pasta, tomatsås och aubuergine eller varför inte använda tomatsåsen som en grund i en tomatsoppa?

Tomatsås Recept - Perfekt till Pasta

Prep

Cook

Total

Yield 8 portioner

Ingredients

1 gullök finhackad1 morot finhackad3 vitlöksklyftor finhackade1 msk rapsolja1 msk tomatpuré1 msk äppelcidervinäger2 burkar krossade tomater 1 tsk sockerSalt & Peppar

Instructions

  1. Hacka gullöken, moroten och vitlöksklyftorna. 
  2. Fräs gullöken och moroten i några minuter. Häll i vitlöksklyftorna och låt de svettas en halv minut. 
  3. Häll i tomatpurén och rör om.
  4. Häll i äppelcidervinäger och rör om. 
  5. Häll i de krossade tomaterna. Låt koka i 30 minuter på låg värme. 
  6. Smaka av med socker, salt och peppar.

Tomatsås Tomatsås

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *