Vår matguide till Österlen på cykel del 1


Äntligen är vi igång med vårt cykeläventyr! Det kan väl inte finnas ett bättre ställe att cykla och äta på än Österlen? Så här kommer första delen i vår matguide till Österlen.

På vägen ner till Österlen passade vi på att ladda batterierna i mysiga och pittoreska Skånes Tranås för en fika på Madame blå. Väl där avnjöt vi deras specialare: kastanjekaka med bovetemjöl & valnötter. Gott kaffe, trevlig personal och franskt charmig inredning förgyllde besöket. I Skånes Tranås finns även Österlens choklad att besöka och så klart möjlighet att äta på en av Sveriges bästa krogar om du lyckas boka ett bord på Daniel Berlin Krog.

Vi fortsatte ner till Ystad och övernattade. Följade dags etapp gick mot Simrishamn med besök på Olof Victors i Glemminge, bagarnas bagare Jan Hedhs café. Där åt vi goda mackor och tog en långfika med en himmelsk morotskaka (ett av väldigt få ställen vi frivilligt köpet något med vanligt socker!) dessutom fokuserar dem myckey på närodlat. 

Efteråt cyklade vi de mysigaste småvägarna mitt bland bondgårdarna.

Tomaterna på vår lunchmacka kom från Ingelstorp som enbart låg någon km från caféet och som även har en gårdsbutik att besöka och köpa tonvis med tomater. Därefter tog vi oss en titt på Ale stenar för att senare trampa vidare mot Simrishamn och hinna fram innan det blev mörkt. Dock missade vi att besöka kafferosteriet på Österlen som ligger på vägen vilket ger oss en anledning att återvända snart!

(Ber om ursäkt för de varierande storlekarna på bilderna, beror på bristande internettillgång i tältet! 🙂 )

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment