Idag har vi förbrukat naturens resurser för i år – Veganskt Recept

Idag den 13 Augusti har vi förbrukat jordens resurser för i år. Allt vi förbrukar från och med idag är en belastning på jorden. Detta behöver vi vända på för att mänskligheten ska kunna leva på jordens resurser på ett hållbart sätt så att vi inte förstör mer av vår fantastiska planet.

Enligt WWF finns det fortfarande hopp:

”– Det finns tecken på trendbrott. Det handlar om investeringar i förnybar energi och städer och företag som går före i klimatkampen och satsar på energieffektivisering, förnybar elproduktion, hållbara transporter och klimatsmart mat.

Vår filosofi:

Vi vill med denna blogg bidra till en mer hållbar framtid genom att laga mat som är klimatsmart. Hälsosam, ekologisk, vegetarisk mat i säsong är grunden i vår filosofi, som vi vill dela med oss av till världen genom denna blogg. Vi vill att det ska gå att äta god & hälsosam klimatsmart mat både på café och till vardags.

Matproduktionen står för 50% av jordens utsläpp så genom att äta mer klimatsmart mat är du med och påverkar jordens framtid! Här kommer ett enkelt Veganskt recept i säsong som du kan laga hemma, testa det idag! 

Veganskt recept Bönpasta med Grönkål 2 portioner 

100 gram Bönpasta

2 vitlöksklyftor

Rapsolja till stekning

50 gram Grönkål

1 tsk citronzest

Salt & Peppar

Mandlar/cashewnötter till topping

Så gör du:

Koka bönpastan enligt anvisningar på paketet, använd gärna en vattenkokare för att spara på energin. Finhacka vitlöksklyftorna och fräs i lite rapsolja tills de blivit smått gyllenbruna, häll av på en tallrik med hushållspapper. Grovhacka grönkålen och stek den på medelvärme med lite rapsolja tills den fött fin färg. När du stekt klart, höll i vitlöksklyftorna, citronzesten. Salta och peppra och servera med bönpastan, toppa med lite hackade mandlar/cashewnötter, njut med gott samvete!

veganskt recept

lisa och erik

Läs mer om Overshoot day på WWFs hemsida:

http://www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1600929–nu-har-vi-spenderat-naturens-budget-fr-i-r

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment