Halloumi är som vegetariskt bacon. Skär det i fina strimlor och stek det så där alldeles knaprigt med en fin gyllene yta. Salt, mjukt och knastrigt på samma gång, en riktigt fröjd för gommen! Så vi tänkte att det måste ju gå att göra en klassiskt krämig pasta carbonara på vegetariskt vis med hjälp av lite fin halloumiost. Och det gick ju superbra! Här är resultatet:
Vegetarisk Carbonara med Halloumi, det vegetariska baconet
Författare lisaerik
Ingredienser
- 1 pkt Pasta - välj gärna bönpasta
- 1 pkt Halloumi
- 1 burk Oatly iMat Fraiche
- 1 Röd lök
- 1 stor Vitlöksklyfta
- 1 Ägg
- 0,5 pkt Körsbärstomater
- Salt & Peppar
Instruktioner
- Strimla halloumin och stek den gyllene. Hacka sedan upp lök som du steker i rapsolja i en panna tills den blir mjuk och fin, tillsätt då oatlyn och låt puttra några minuter. Pressa sedan i vitlöken och smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten och tillaga pastan till lagom konsistens. Under tiden hacka du upp tomaterna och kanske några basilika blad att förgylla rätten med. Knäck ägget och blanda runt i pastan.