Vegetarisk Gulasch

Nu när kylan har hittat till Sverige behövs något värmande och stärkande. Idag passar vi på att bege oss ut på en skidtur. Med – 10 på termometern blir det ingen långtur. Men jag (Erik) lagade ihop denna heta vegetarisk gulasch igår kväll. Så vi har något att se framemot efter vår isande strapats på längdskidorna. Receptet på denna värmande vegetariska gulasch gryta kommer här:

Vegetarisk Gulasch

Author lisaerik

Ingredients

  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 morot
  • 1 kg potatis
  • 400 gram valfri svamp vi använde ostronskivling
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk paprikapulver
  • 1/2 tsk malen kummin
  • 800 gram krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 1 liter vatten
  • Finhackad persilja att strö på
  • Salt

Instructions

  • Stek svampen i omgångar så den får fin yta. Skiva löken i remsor, finhacka vitlöken. Skär paprikan, moroten & potatisen i bitar.
  • När svampen har stekt klart tar du ur den och bryner löken och vitlöken. Ta ur löken och vitlöken när de fått färg och tillsätt paprikan. Häll sedan i svampen & löken och häll över paprika pulvret. Rör runt och häll sedan över potatisen och morotsbitarna. Fortsätt att röra. När alla ingredienser fått paprikapulver över sig häller du över de krossade tomaterna & buljongen. Låt koka i minst 1 timme. Smaka av med salt och strö över finhackad persilja och om du vill kan du ha yoghurt/cream fraiche till.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Pinterest
Email
Print

Leave a comment