Slänga ihop en pannkaka tar bara några få minuter men oj va gott det blir! Pannkaka är faktiskt en av våra favoriträtter och vi lagar det minst en gång i veckan. Funkar både till frukost, mellis, lunch, förrätt eller efterrätt och perfekt nu på sommaren att ta med sig i naturen. Idag har vi samlat 4 av våra bästa recept, ett med banan, ett med bönor och ett veganskt med sötpotatis. Mums säger vi bara!
Vi älskar Sötpotatis se våra andra Sötpotatisrecept här
3 recept på urgoda pannkakor
Veganska pannkakor med sötpotatis och kokosmjölk
Recept
- 100 g sötpotatis
- 190 g kokosmjölk
- 1/4 tsk vaniljpulver
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk honung
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 msk fiberhusk
Så här gör du:
- Baka sötpotatisen i ugnen på 200 grader i en timme.
- Låt svalna och skala sedan eller gröp ur innehållet.
- Låt svalna och mixa sedan ihop samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en blender.
- Låt smeten vila 15 minuter.
- Hetta nu upp en stekpanna och ha i lite olja.
- Använd en form för att få perfekt runda pannkakor. Om du inte är så noga kan du bara klicka ut smeten och breda ut den med en slickepott. Vänd på pannkakan när den stannat på ovansidan. Upprepa tills smeten är slut!
Gröna bananpannkakor
Minipannkakor med vita bönor
Recept
- 150 grams stora vita bönor
- 2 ägg
- 0,5 dl Mandelmjöl
- 1 msk kokossocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk fiber husk
- 1 msk sojamjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kokosolja
Så här gör du:
- skölj bönorna
- blanda alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer.
- smält kokosolja i en upphettad panna och grädda pannkakorna en efter en.
- servera med färsk frukt och nötter.